Zo hé dat was mooi

Vanochtend in alle vroegte de knoop doorgehakt en Meester Rogier gebeld: er kan geschaatst! Snel slechte delen van de baan afgezet, muziek aangesloten, inkopen gedaan (dank Helmut!) en.. Voor we het wisten stonden er rond 11.00 uur opeens ruim 60 kinderen op de stoep. En met slechts 2 schaats-onderbind-banken ontstond er een heuse kinderfile. Maar met hulp van meester en juffen + speciaal aangestelde schaats-aantrek-vaders en moeders (dank!) loste de file al snel op en gleden de kinderen de baan op. Wat een feestje! Stralende kinderen, meester en juffen, bestuursleden, (ex)burgemeesters én andere toeschouwers. Af en toe een blauwe plek, een paar tranen, en dan gauw de baan weer op.  Tijd voor de chcocomelk (dank Lambertus!) was er amper, want er moest geschaatst worden.
Na een korte middagbreak was het tijd voor de tweede ronde. Al snel stond de baan weer vol met kinderen die wel trek hadden in nog meer schaatsuren. De bar + bediening werd ondertussen vakkundig onder handen genomen door Lambertus, Helmut, Joske en anderen die te hulp schoten. Hulp was er ook om de kinderen te helpen met het (leren) schaatsen en alles wat daar bij hoort. Zoals gewoonlijk kwamen uit alle hoeken en gaten weer Garnwerders (e.o) te voorschijn om te komen kijken genieten en helpen. Top.

Beste mensen, hier doen we het voor met z’n allen. Alle voorbereidingen van zichtbare maar ook minder zichtbare vrijwilligers. Van oliebollen verkopen tot chocomel uitdelen. Van contributie betalen tot schaatsen onderbinden. Het kwam vandaag allemaal samen, in een woord: genieten.
Iedereen super bedankt. Natuurlijk vooral namens de kinderen. Sommige die voor het eerst in hun leven op (buiten)ijs stonden en hun eerste meters maakten. Die voor het eerst, in eigen dorp in de vrieskou, wiebelend op hun ijzers, ontdekten hoe tof dat is. Bij het opruimen haalden ze zelf (bedankt jongens en meiden!) de tonnen en het afzetlint van het ijs en hielpen mee de boel weer netjes te maken.

Toen tegen 18.00 uur de deur net op slot kwam kwam een gezin uit Feerwerd aan lopen: “we hebben héél snel gegeten, mogen we nog voor een derde keer de baan op? de kinderen krijgen er geen genoeg van!” 🙂

We hopen natuurlijk op nog meer ijsdagen deze winter, dit keer ook voor de grote kinderen.
Maar deze dag pakken ze ons niet meer af!

Het bestuur.

Reacties zijn gesloten.