Sneeuwruimers bedankt! + oproep

Zo hé dat was aanpoten gisteravond, het leek Oostenrijk wel. Zo’n 20 onverschrokken bikkels- (waaronder een aantal kinderen!) – Garnwerders, Feerwerders en (ivm sjaals, mutsen e.d.) niet te identificeren onbekenden- stonden gisteren uren lang onze baan te vegen. Door de hoeveelheid sneeuw werd er voor gekozen alleen de helft van de baan (voorlopig) sneeuwvrij te maken. Kilometers werden er afgelegd over het (nog altijd te dun om te schaatsen) ijs om het sneeuwvrij te maken. En het ging – maar – door..

Het goede nieuws is dat ze vele kuubs sneeuw van de baan hebben gekregen; aan de dijk langs de baan is te zien hoeveel werk er is verzet.
Sneeuwruimers BEDANKT!!
Minder goed nieuws is dat het zo hard door sneeuwde dat het er op lijkt dat er nu bijna meer sneeuw op de baan ligt dan toen we begonnen. En die sneeuw gaat als hij niet wordt weggehaald voor problemen zorgen. Vandaag blijft het rond de nul, en dat laagje sneeuw gaat isoleren en dus vermoedelijk ons broze ijs dunner maken. De sneeuw moet er af! alleen dan kunnen we optimaal de vorst van komende nacht (er wordt tot – 8 voorspeld) benutten en is de kans het grootst dat we morgen eindelijk kunnen schaatsen.
Ook gaat ‘de dijk’ vermoedelijk problemen geven als hij niet wordt verplaatst. De ervaring leert dat zo’n dijk ‘smelt’ aan de onderkant en zorgt voor water vanaf de zijkant wat dan de baan op loopt.

OPROEP

Daarom een dringende oproep; als we dit jaar willen schaatsen op de ijsbaan hebben we vandaag opnieuw man(vrouw, én kind)kracht nodig. We willen in twee rondes aan de slag.
Om 15.00 uur de eerste ronde; verzamelen in het ijsbaangebouwtje. Harry geeft instructie over hoe handig (een deel van de baan) sneeuwvrij te maken. Nadien is er uiteraard een (warm) drankje voor de sneeuwruimers.
Om 19.30 uur de tweede ronde; start in het ijsbaangebouwtje; Garmt zal (afhankelijk van de ontstane omstandigheden) instructie geven waarna men het ijs op kan. Ook vanavond nadien opwarmen (en hopelijk genieten van uitzicht op een schone baan)

De ervaring leert: zo sneeuwruimen met zijn allen is niet alleen nuttig en gezond (voor hen die calorieën willen verbranden) maar ook heul gezellig tijdens én achteraf. Wees welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.