Schaatsweek OBS de Kromme Akkers warm afgesloten

Spelletjes met de onderbouw

De afgelopen week stond voor de basisschool de Kromme Akkers in het teken van schaatsen. Op 9, 14 en 16 februari hebben zowel midden- als bovenbouw op de schaatsbaan ‘gegymd’ onder enthousiaste begeleiding van docenten en ouders.

De laatste donderdag waren de leerlingen zelfs ‘s ochtend en ‘s middags op de baan! In de ochtend werden selectiewedstrijden gereden, waarbij voor midden- en bovenbouw een plaats kon worden verdiend in de gouden, zilveren of bronzen groep. ‘s Middags kon dan per groep een echte medaille worden verdiend.

De wedstrijden ‘s middags waren ongemeen spannend. Onder het toeziend oog van baanmeester Rogier sneuvelde het ene baanrecord na het andere. Dikwijls werd er een bijzondere schaatstechniek toegepast, maar dit resulteerde geenszins in een diskwalificatie door baanassistent David.

Warme chocolademelk drinken

De onderbouw amuseerde zich op het ijs met een aantal spelletjes. Sommigen hadden de schaatsen al onder, al was dat voor de kleinsten af en toe best even wennen!

Al met al was het een hele bijzondere week die we vaker hopen mee te maken. Bijzonder was te zien dat vele schaatsers aanvankelijk aarzelend het ijs op gingen maar aan het eind grote slagen wisten te maken. De schaatsweek werd warm afgesloten met een prijsuitreiking in het ijsbaangebouw en een kop heerlijke warme chocolademelk. Behalve de medaillewinnaars krijgen alle andere schaatsers van de school ook nog een aandenken aan deze mooie week. Gefeliciteerd allemaal!

Klik hier voor de medaillewinnaars en hier voor foto’s van ook andere kampioenen.

 

Reacties zijn gesloten.