Schaatsen OBS de Kromme Akkers

Donderdagmiddag was het dan weer zover! Lekker schaatsen met school. De kinderen hadden er heel veel zin in. En ze hadden ook al flink geoefend. Sommigen hadden er al bijna een week schaatsplezier opzitten en dat was goed te merken.

Stempelen en doorgaan!

Stempelen en doorgaan!

De midden- en bovenbouw begonnen met een mini-Elfstedentocht. Bij elke stad werd afgestempeld en tussen de steden door werden diverse opdrachten uitgevoerd, zoals zo diep mogelijk door de knieën, slalommen, onder de brug door of op 1 been schaatsen. De verrichtingen werden vanaf de kant gadegeslagen door de Raad van Toezicht, die zich zichtbaar tevreden toonde. Gemiddeld werden er in de 30 minuten tijd dan ook zo’n 12 ronden gereden, een geweldige prestatie! Na afloop moesten de kinderen echt even op adem komen en bijtanken. De oproep van organisator en omroepster Sonja om binnen chocolademelk te komen drinken vond dan ook direct gehoor.

(Raad van) toezicht

(Raad van) toezicht

Met meester Rogier als ervaren wedstrijdleider werden vervolgens bloedstollende estafettewedstrijden gereden, waarbij de 6 teams werkelijk tot het gaatje gingen. Het team Jens, Jonna, Laura, Jamie, Ruben, Manzo, Jack en Liang wisten een knappe eerste plaats te veroveren. De tweede plaats ging naar het team Roelof, Manon, Nina, Meike, Danny, Stefan, Brent en Margot. Daniëlle, Mitchel, Renze, Lois, Lisa, Obbe, Jildau en Auke waren tevreden met een derde plaats.

 

 

Naar Hindeloopen schaatsen!

Naar Hindeloopen schaatsen!

Terwijl de estafettewedstrijden van de midden- en bovenbouw in volle gang waren, begon de onderbouw aan de mini-Elfstedentocht. De kinderen uit de onderbouw hoefden nog niet op één been van stad naar stad, maar ze mochten wel een liedje zingen tijdens de tocht tussen Stavoren en Hindeloopen, ‘schipper mag ik overvaren’ bij Workum en een vogeltjesdans doen bij Bolsward. En met juf Tineke was dat heel gezellig! Nadat de onderbouw een hele ronde had gereden wachtte er natuurlijk ook voor hen binnen een heerlijke kop warme chocolademelk.

Dubbel en dwars verdiend!

Dubbel en dwars verdiend!

Tenslotte mochten alle helden van deze dag een aandenken in ontvangst nemen met daarop het logo van de Friesche Elfsteden en het nog fraaiere logo van onze Kromme Akkers!  Gefeliciteerd allemaal!

Wil je alle schaatsers zien? Klik dan hier.

Reacties zijn gesloten.