De Hoop van Garnwerd wint Curling!

Onder de lichtmasten van de ijsbaan vond gisteravond de geweldige afsluiter van anderhalve week ijsplezier plaats: curling voor junioren én senioren (met oude tonnen van Ad Nooren).

Inschrijving

Inschrijving bij Lambertus

De deelnemers mochten per ronde 2 tonnen naar het ‘huis’ gooien, de rode cirkel verderop. Prijzengeld: geen tonnen, maar consumptiebonnen.

Nadat Lambertus de indeling had afgerond en de heren Van Dijk en Klijwerd als hoofd- en assistent-scheidsrechter hun positie hadden ingenomen kon het startsignaal worden afgegeven.

De junioren gingen van start. Er waren bekende namen in het veld, zoals de dames Guikema en de heren Van der Ploeg. Nadat zij echter in de eerste ronde onfortuinlijk werden afgedroogd door Marco, Manon, Remco en Mitchel gingen ze snel weer als baanveger aan de slag. En mede door hun veegwerk bleef de finale tussen Mitchel en Manon tot de laatste worp spannend. Groot was dan ook de opluchting bij Manon toen de hoofdscheidsrechter haar als winnaar had aangewezen!

Werpen en vegen

Werpen en vegen

De senioren leken erg met de strategie van hun worp bezig te zijn. Je kunt bijvoorbeeld de eigen steen in het huis leggen (een draw), of een steen van de tegenstander wegspelen (een take-out), of een eigen steen voor het huis laten liggen om daarmee een achterliggende steen te beschermen (een guard). Een aantal winnaars van de eerste ronde (Klaas, Arie, Thomas, Cuno, Hilda en Henk) gaven echter hele andere strategieën aan als rede van hun succes. ‘Je moet gewoon de onderkant van de ton schoonvegen’ (Klaas), ‘beetje onverschillig doen, dan raakt je tegenstander van slag’ (Arie), ‘puur geluk joh’ (Thomas) en ‘niks joh’ (Henk).

Opvallend waren nog de verrichtingen van de familie De Jong. Hoewel zij aantoonden over een prachtige swing en een ongekend diepe buiging te beschikken bleek de balans soms even verstoord; ze belandden meerdere malen gestrekt op het ijs. Gelukkig is er voor dit team altijd een fysiotherapeut in de buurt.

De winnaars!

De winnaars!

De finale tussen Thomas en Henk leverde de man met de meeste ervaring als winnaar op. En dat was Henk. Zijn geheim: ‘ik heb hier bij Nooren zoveel mee gegooid ja, ik heb daar feeling voor’.

Tenslotte kwamen de beide finalisten nog tegen elkaar uit. Dit was uiteraard een riskante onderneming aangezien de reputatie van de volwassen finalist nu in de waagschaal werd gelegd. En wat gebeurde: niet Henk, maar Manon ging er met de buit (drie consumptiebonnen) vandoor! De ton van Manon lag toch net even dichter bij het huis*. Gefeliciteerd!

 

Zegt u het maar

Zegt u het maar!

Henk kreeg twee bonnen en die gaf hij met veel plezier uit bij de roze dames achter de bar. Zo kwam alles toch nog goed en kijken we weer uit naar een volgende ronde in het volgend jaar!

Klik hier voor de foto´s.

*Dat was overduidelijk te zien, de scheidsrechters konden hun bezemsteel en rolmaat op zak houden. Overigens hebben de scheidsrechters alle foto’s in de archieven laten wegzetten. Voor als er later nog iemand twijfelt!

Reacties zijn gesloten.