Corrie, Hilda en alle andere vrijwilligers: bedankt!

Buiten sneeuwt het en binnen in het ijsbaangebouwtje is het fris. Het is al weer een paar weken terug dat het hier lekker warm was, zoals tijdens de borrel na de curlingwedstrijd. Toen zat het helemaal vol. Nu, op 14 februari, zijn er alleen Corrie en Hilda, om als vertegenwoordigers van alle vrijwilligers de dank van de vele kleine en grote scheuvellopers in ontvangst te nemen. En nu ze er toch zijn, ook nog even naar het schaatsseizoen terug te kijken!

Hilda, Corrie en...?Corrie en Hilda denken met veel plezier terug aan de schaatsweken: aan alle gezelligheid, de blije gezichten, de kinderen die niet meer van het ijs af te krijgen zijn. Hoewel het ze soms even moeite kostte thuis van de bank te komen voelden ze zich elke keer weer tevreden als ze op de ijsbaan waren geweest. Ze vinden het fijn een steentje bij te dragen. Dat gold voor Corrie helemaal toen ze de dienst overnam van een vrijwilliger die ook de zorg voor twee kleintjes had. Met een bedankje van zijn kant geeft dat gewoon een goed gevoel!

Op een enkel moment na hebben ze deze weken met een grote glimlach doorgebracht. Zo was Corrie met de clinic hard op haar achterste gevallen en was Hilda bij het schaatsen in het donker over een ton heen gekukeld. De schuldigen: Joris de trainer die Corrie bleef aansporen en iemand die vroegtijdig het lampje op de ton had uitgedraaid. Met wat pijn aan de ribbenkast is ze de schaatsweken nog niet vergeten!

Desondanks vonden ze beide activiteiten een groot succes, evenals de curling. Volgend jaar gaat Hilda wel op schaatsen curling doen, want de winnaars dit jaar hadden allemaal schaatsen aan. Corrie vraagt zich nog wel af waar de kleine tonnen zijn gebleven. “Die speelden veel prettiger!”

De stempelactie was volgens de dames een groot succes. Mitchel veert op: “ja, we wilden allemaal de snoepjes”.  En de hoofdprijs, de hoofdlamp, die hoopt Hilda volgend jaar te winnen. Voor het geval ze weer in het donker gaat schaatsen…

Reacties zijn gesloten.