Baanveger Freerk wint kortebaanwedstrijden

Inschrijving

De kortebaanwedstrijden afgelopen vrijdag zijn uitgelopen op een complete verrassing!

Het klein aantal inschrijvingen even voor aanvang inspireerde de overig aanwezigen om ook een gooi te doen naar het prijzengeld, want bij aanvang waren er al weer drie maal zoveel deelnemers. Ook al deed een enkeling slechts mee om een pirouette te draaien, het overgrote deel bestond hier uit heuse sprintkanonnen uit Garnwerd en omstreken. Een aantal talentvolle jonge dames koos wonderwel niet voor eigen succes maar was er duidelijk om hun favoriet over de streep te trekken.

Terwijl de aanwezigen genoten van de hamburgers die Gerry namens het Woaterborgje beschikbaar had gesteld waren alle ogen gericht op de familie Kemkers, Chris Huizinga en Carla van der Ploeg. Van deze toppers wist echter alleen Carla door te dringen tot de halve finales…

De winnaar!

De strijd was pittig maar zeker geen oorlog, hoewel het herhaaldelijk geroep van starter Geert Broekhuizen ´de kogels zijn op´ anders deed vermoeden.

Dezelfde Geert Broekhuizen gooide voor de toppers roet in het eten. Hij bleek over een echte schaatsploeg te beschikken (vermoedelijk ook gesponsord door Gerry´s hamburgers), waarvan de mannelijke helft geblesseerd was, maar de vrouwelijke helft duidelijk van zich liet spreken! De dames Hanna en Janine mochten het in de kwartfinales zelfs tegen elkaar opnemen waarbij Hanna uiteindelijke de familie eer mocht verdedigen in de halve finales.

Daarnaast waren er nog de outsiders Alex Borst en Freerk van der Molen. Freerk, sinds enkele jaren woonachtig in Garnwerd, had de avonden tevoren vele rondjes de baan geveegd. Na afloop is duidelijk dat hij toen al zijn voorbereidingen trof. Eenmaal in een flitsend geel jasje kwam de sprintervaring opgedaan in zijn jeugd weer tot volle bloei en ontpopte deze sympathieke vader van twee kinderen zich tot de ware kampioen van Garnwerd!

Gevraagd naar zijn ervaring verkaarde Freerk dat Gerry´s hamburger vooraf en het koude biertje achteraf hem erg goed hadden gedaan. Freerk liet het prijzengeld weer rustig de ijskas in vloeien en het bier de ijskast uit middels een rondje van de winnaar!

Dank Gerry, dank Freerk en felicitaties aan alle deelnemers!

De einduitslag:

1. Freerk van der Molen

2. Carla van der Ploeg

3. Alex Borst

4. Hanna Broekhuizen

Klik hier voor foto’s van de kortbaanwedstrijden.

Reacties zijn gesloten.